torsdag, oktober 25

BORT MED "BEVARA ÄKTENSKAPET" FRÅN VÅRA GEMENSAMMA UTRYMMEN!


Fosterbarn, adopterade, ensamstående föräldrar och deras (uppväxta) barn, sambos, hbt-personer - och alla som lever i en äktenskapligt sanktionerad heterosexuell kärnfamilj, men inte anser att det är en högre stående livsform - det är dags att agera!

I Stockholms kollektivtrafik annonseras nu för kampanjorganisationen "Bevara äktenskapet". Bakom kampanjen står Katolska kyrkan, Pingströrelsen, Svenska Evangeliska Alliansen och en rad namnkunniga personer, som Stanley Sjöberg, Ulf Ekman, Anna Maria Corazza Bildt och Siewert Öholm.

I vår gemensamma tunnelbana finns nu alltså propaganda för att endast "en unik, av staten sanktionerad, institution för mamma-pappa-barn-relationen" är det viktiga för barnen idag. På kampanjens hemsida står det också att "det är omoraliskt att medvetet planera en uppväxt för ett barn där det inte har kontakt med sina biologiska föräldrar."

Dessa reaktionära budskap om föräldraskap riktar förakt inte endast mot hbt-personer utan också till exempel adopterade barn, fosterbarn, skilsmässobarn och barn som lever med en förälder. Det handlar alltså inte “bara” om barn till hbt-personer - även om "Bevara äktenskapet"-kampanjen gärna vill få det att framstå så.

"Bevara äktenskapet" är en inskränkt och reaktionär kampanj som SL borde skämmas för att ha satt upp i våra gemensamma utrymmen.

KLAGA på SLs hemsida! MEJLA SLs ordförande christer.wennerholm@politik.sll.se

Skriv:

Ta ner de homofoba affischerna!

"Bevara äktenskapet" är en inskränkt och reaktionär kampanj som SL borde skämmas för att ha satt upp i våra gemensamma utrymmen. Jag kräver att ni genast tar ner deras annonser samt utarbetar en policy för att säkerställa att medborgarna i framtiden slipper hatbudskap i sina gemensamma utrymmen.

Inga kommentarer: